sâmbătă, 17 octombrie 2009

Oameni pe care as dori foarte mult sa ii trimit la dracu... pe gratis -Partea 2: Vecinii-

Cu totii trebuie sa ii suportam mai mult sau mai putin.

Dimineata cand te duci la scoala sau serviciu ii vezi cu cateii dupa ei, cate unul, doi sau chiar trei de persoana. Incep sa latre ba chiar se mai si reped la tine daca nu sunt in lesa. Ma amuza ingrozitor de mult cand vezi un caine cat o doza de Cola care incepe sa scoata sunete "amenintatoare". Ii dai usor un sut si fuge schelalaind cat il tin cele patru picioare. Mai compliat este cand sunt matahale din alea gen lupi, dobermani sau boxeri, care nu sunt plimbati... ei plimba stapanul. Ieri am vazut un mos care vai de el abia se tinea pe picioare si plimba un ditamai lupu care daca sare pe tine te da jos nu alta. Saracu era smucit in toate partile si dupa ce ii dadea drumul din lesa trebuia sa mearga dupa el care mai avea putin si musca lumea. Omule daca nu poti avea grija de el de ce dracului il mai tii?! Si cand ii mai auzi cu nume gen "Fetita" sau "Micuta" si in fata ta e o dihanie amenitatoare nu mai stii cum sa il intrebi daca s-a uitat tot acest timp la cainele lor. Sau cand iti spun fraze gen "Stai linistit...nu musca". Nuuuuu... nici nu se uita la mine ca la Pedigree cu un plus de vitamine.

Cand vecinul de la 6 scoate in fiecare zi cate un sac de faianta si gresie din casa atunci te-ai dus la dracu tu si cu somnul tau. Inteleg ca renovezi si ca trebuie sa iti suport bormasinile si ciocanele o luna-doua, dar de ce incepi din nou si din nou si din nou sa dai cu bormasina in fiecare noapte, draga insuportabile vecine? Doua luni mi-ai scos creierii de dimineata pana seara. Ori esti sadic ori ori cea mai plauzibila varianta este aceea de a fi sarit putin mai mult de pe fix. A fost o zi grea, trafic infernal, ambele lifturi nu merg si tu draga vecine incerci sa ma faci sa dorm mai repede bagand bormasina in perete si gaurind. Continua asa si peretii tai ,draga vecine, vor arata ca o bucata de schweitzer. Daca ai nervi fa orice altceva numai nu asta!

Auzi muzica de prost gust la miezul noptii? E clar. Alta noapte pierduta. Ala de sub tine baga manele intr-o veselie in timp ce tu dormi. Am spus dormi? Am vrut sa spun "era cat pe ce sa adormi". Dar nu... asa ceva este inadmisibil. Cum sa faci asa ceva cand asculti acele melodii intelepte si pline de sens? Simtiti sarcasmul, nu-i asa? Vise placute? Poate cosmaruri placute! 

Stiti babele alea care stau pe banca in fata blocului si vorbesc despre tot ce se poate? Cum sa nu le stiti! Comenteaza despre tot ce se intampla in bloc, in jurul blocului si despre ce au mai auzit cand facea cuplul de la 7 un scandal. Eu le spun acestor grupuri Radio Sant. Nimic nu le scapa si sunt mereu dispuse sa despice firul in 6 si nimicul in 5.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu